Novosti

Novosti i najave

Predstavljen projekt QHR

Predstavljen projekt QHR

27. studenog 2015.

U četvrtak, 26. studenoga 2015. na konferenciji „Do veće profitabilnosti efikasnijim upravljanjem zaposlenicima“ u organizaciji Hrvatske udruge poslodavaca i tvrtke SELECTIO predstavljen je projekt QHR namijenjen efikasnijem upravljanju ljudskim potencijalima u malim i srednjim poduzećima.

Konferenciju su otvorili Bernard Jakelić, zamjenik glavnog direktore Hrvatske udruge poslodavaca i Nenad Bakić, osnivač grupe SELECTIO.

 „U Hrvatskoj je teško biti uspješan. Mi koji se borimo na tržištu znamo da su ljudi naša jedina konkurentska prednost. Projekt Poslodavac Partner omogućio nam je da kao mala hrvatska firma certificiramo velike. Njihov odaziv pokazao je koliko je tvrtkama bitno privlačenje, ali i zadržavanje zaposlenika,“ istaknuo je Bakić te upozorio kako se u javnosti kapitalizam doživljava negativno, umjesto da se ističe njegova pozitivna uloga. „Gdje ima pametnog kapitala ima i skupog rada. Ne postoji sukob rada i kapitala, to je sinergija u kojoj svi prolaze dobro“, zaključio je. 

Ana Miletić, voditeljica projekta Certifikat Poslodavac Partner tvrtke SELECTIO predstavila je QHR, projekt koji mjeri kvalitetu ljudskih potencijala u organizacijama i nudi alate za efikasnije upravljanje zaposlenicima, a prvenstveno je namijenjen malim i srednjim poduzećima. U projekt se do sad uključilo 10 tvrtki, a analiza njihovog upravljanja zaposlenicima pokazuje da male i srednje tvrtke imaju najbolje razvijene prakse privlačenja i selekcije kandidata za posao, ali da im često nedostaje strateškog upravljanja zaposlenicima.

„One kompanije koje više ulažu u regrutiranje kadra, uvođenje u posao, upravljanje talentima, praćenje radne uspješnosti, razvoj liderskih vještina i brendiranje kao poslodavca imaju od dva do tri i pol puta veći rast prihoda i profitne marže. Prvenstveno treba utvrditi strateške ciljeve organizacije, a kroz jednostavnu analizu postojećeg stanja moguće je osigurati ne samo značajne uštede, već i utvrditi jake i slabe strane u upravljanju zaposlenicima u organizaciji te definirati smjernice za daljnji razvoj praksi koje vode povećanju angažiranosti zaposlenika, efikasnijem upravljanju i ostvarenju poslovnih ciljeva.“ istaknula je Miletić.

QHR je projekt s ciljem efikasnijeg upravljanja zaposlenicima u malim i srednjim tvrtkama. Sastoji se od analize upravljanja zaposlenicima (QHR Audit) i šest razvojnih paketa (QHR Strategy, QHR Recruitment, QHR Performance, QHR Rewards, QHR Development i QHR Engagement). QHR Audit je usluga kroz koju tvrtke mogu dijagnosticirati slabosti i snage u upravljanju zaposlenicima i dobiti stručnu pomoć u definiranju daljeg razvoja. Potom organizacije odabiru jedan ili više konkretnih i praktičnih razvojnih paketa kroz koje razvijaju ona područja koja su prioritetna. Razvojni paketi dostupni su u dvije varijante: osnovni razvojni paket namijenjen je tvrtkama koje uopće nemaju ili tek počinju uvoditi neki od procesa dok se napredni paket fokusira na razvoj jedne od funkcija koje već postoje implementirane u poslovanju.

Naši klijenti

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija